Elis Bertil

e1

I söndags var det dags för Elis barnvälsignelse i kyrkan. Han fick heta Elis Bertil! Elis efter min farfar och Bertil efter Gustavs pappa. I helgen blev han också två månader, som han växer fort lilla killen.

e2e4e5

På menyn stod det soppa, jag hade gjort en på köttfärs och en vegetarisk. Det goda brödet som ni ser bakades av våra mammor (supergott som vanligt). Den fina uppläggningen av gurka/tomat gjorde min bror Emanuel. ;)

e6

Emanuel och hans flickvän Charlotte var de som rest längst för att vara med, de kom ända från Malmö.

e11

Gustav med sin kära mor.

e7

Sam och Emelia. Han var verkligen inte i toppform denna eftermiddag och då var det tur att det fanns gosiga mostrar på plats.

e8

Han fastnade även för Gustavs kompis Tom, där uppe hängde han mycket.

e13e14

Till bords!

e9e10

Alltid lika trevligt med mycket familj på plats. :)

e18

Elis låg mest och chillade i sin vagn hela tiden. Han såg nog till att uppföra sig när så många var där för hans skull.

e20

Sam gick runt och sa ”BRMM, BRMM” och jag fattade inte vad han menade, sen såg jag att han hade hittat Nils cykel i entren. Denna pojke och hans kärlek för allt som har hjul.

e17

Åh, mums alltså. Min syster Josefin hade gjort sina berömda och extremt goda bullar.

e19

Fick hjälp med all efterrätt, det var väldigt skönt att kunna släppa det. Gustavs systerdotter Elsa som bara är 12 år hade bakat en jättegod chokladkaka (imponerande) och Matilda gjorde lyxiga biskvier. Alltihop blev farligt gott.

e30

Sen var det presentöppning som granskades noga av Sam.

e31

Blev så glad för det här fina kortet som Matilda målat till Elis. Underbart sött och i det medföljande paketet låg koftan som han har på teckningen. Så fint, ska spara det och rama in till pojkrummet tänkte jag.

e24

Efter allt var slut gick vi utomhus för lite bilder. Här är dagens huvudperson, ”storögat” brukar vi kalla honom hemma.

e25

Tillsammans med sin morfar. Han har visst inte lärt sig än att när det gäller bilder och den här familjen så är det bara att härda ut. ;)

e27

Med Matilda lyckades han hålla tillbaka gråten (han var nog lite tacksam för kortet som han fick).

e28

Matilda och Emelia. De var snygga tillsammans i randigt!

e32

Karl, sån stilig liten pojke. Och det går undan med honom så man får vara snabb med kameran.

e29

Fick ju inte missa att ta kort på Elis och hans farfar. Två stycken Bertil!

e21e22

Vi försökte oss på lite familjebilder…

e23

…men ja, med två små barn så går det kanske inte alltid som man vill. ;)

e33

Till sist då – eftersom Elis skrek på den första så försökte vi igen med pappa. Och då gick det bra. Är så glad över dagen, allt gick så bra och det känns härligt med alla fina personer i denna familj som Elis får växa upp med. Tack alla!

//Last sunday it was time for Elis’ blessing in church. We named him Elis Bertil, Elis after my grandpa and Bertil after Gustavs dad. As usual, it was great to hang out with family and I especially liked thinking about the fact that the boys will grow up in this great big family of ours. //

Annonser

8 comments

  1. Ett mycket efterlängtat inlägg. Jag var så glad att vi kunde dela dagen med er. Det blev så lyckat. Maten var jättegod och sällskapet snäppet godare! Bilderna som är tagna utomhus blev verkligen bra. Älskar att du tog den ”psykade” bilden på Elis ( eller den supersöta i min mening) Hans ögon är helt otroliga! Tycker nästan synd om honom på bilden tillsammans med mig. Han ser verkligen ut att kämpa mot sitt gråt. Första bilden är väldigt bra. En riktigt vacker mamma och lika vacker son. TACK för ett mysigt firande och ett blogginlägg som jag garanterat kommer titta på många gånger

  2. Blev också glad för blogginlägget, nu kan jag återuppleva denna minnesvärda eftermiddag gång på gång. Allt flöt på så bra och det var så avspänd och glad stämning. År så tacksam att Elis finns i vår familj och ser fram emot att se hur hans personlighet tar tydligare form. Vi ser ju redan att han skiljer sig i sina vanor och beteende från Sam.

      1. Vad kul :) När man läser någons blogg och ser personer därifrån i verkligheten blir det lite som att träffa på kändisar på nått sätt, haha :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s