Första huset!

Måste skriva några rader om det stora som händer i vårt liv just nu, för ett par veckor sedan blev det klart – vi har köpt hus! Den här hösten har varit något overklig, från att vi bestämde väldigt hux flux att vi skulle sälja lägenheten till att vi gick och drömde om det här huset som vi nu står som ägare till. Känns fortfarande som att vi går och nyper oss lite i armen för vi kunde inte vara mer nöjda.

Det är en enplansvilla på 125 kvm som vi kommer att få göra både mindre och större renoveringar på. Det är lite jobbigt att gå från ett hem där allt är fixat till att gradvis börja rusta upp ett nytt ställe. Men samtidigt är det ju precis vad vi vill, chansen att få skapa vårt alldeles egna hem. Jag ser verkligen vår framtid i det där huset och det känns SÅ spännande. Vi har mycket jobb framför oss men jag kan inte låta bli att göra små glädjeskutt när jag tänker på att vi snart ska bo där.

HUS1

Den 3 januari flyttar vi in men vi har redan nu fått börja ställa kartonger och städa (så skönt!!) Med tanke på att bebisen är beräknad den 25 januari så hoppas vi på att 1) han inte dyker upp för tidigt och 2) att vi får en smidig flytt och hinner ställa klart så mycket som möjligt innan dess. Inte optimal timing men det hade det inte varit några månader senare när vi haft en nyfödd plus en 1,5-åring ändå!

HUS3

En av anledningarna till att vi ville flytta var för Sams skull. Att han skulle få mer plats och en trädgård att leka i. Och han gillar det redan, att bara springa runt/åka på sin bobbycar och utforska. Han har även varit väldigt ”hjälpsam” när det gäller att packa kartonger. Det är mycket intressant att försöka få ner saker i lådor med honom som hjälpreda på dagarna.

Mindre än en månad kvar nu…aaah, så spännande!

//We bought a house! This fall we decided to sell our apartment and look for a house instead. Then we found our dreamhouse and actually ended up as the owners, surreal! There’s a lot to do but we are so excited to get started. We really see our future in that house and it feels wonderful. We will officially move in january 3. //

Annonser

7 comments

  1. ÅH detta är så kul! Historien bakom att ni fick detta hus säger bara hur det var menat för er. Älskade att gå runt där inne och fantisera om hur fint ni kommer få det. Avundsjukan som krypandes några gånger men är SÅ glad för er. Ska bli jättekul att följa utveckligen av Peverly Hills

  2. Haha.. *läsare av din tv-serieblogg* Vi flyttar också då, samma dag. Dock till en lägenhet. Vi har inga barn så. Men vi längtar också massor till vår nya fräscha lgh. Lycka.

  3. Grattis till huset! Flyttade själv till hus i juni i år efter att ha bott i en 3a med två barn (4 & 1 år gamla) så det va riktigt skönt att få större och en egen trädgård för barnen att leka i. Sen har stora pojken fått flera kompisar på gatan, så skönt att de bara kan springa till varandra (det är dessutom bilfritt) och han har vuxit väldigt mycket sedan dess, när han har fått större frihet. Önskar er lycka till i nya huset och med kommande bebis. Jag brukar läsa din serie blogg, men läste att du har tagit en paus och det förstår jag, man har verkligen fullt upp med barnen och dessutom om man köper villa så har man o göra :) Du har ju dessutom den här fina bloggen också.
    God Jul önskar jag er!

    Med vänlig hälsning Linnéa

    1. Tack så mycket! Det du beskriver är precis det som vi är ute efter, större hem plus trädgård att leka i. Just det längtar jag mycket efter. Hoppas ni hade en härlig jul! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s