Kalle i blåbärsskogen

I lördags var vi på kalas för Sams kusin Karl som fyllde två år (vart tar tiden vägen?!). Temat var ”Kalle i blåbärsskogen” och man skulle klä ut sig till sådant som man hittar i skogen. Gustav och Sam var giraffer och jag vet, det passade kanske inte perfekt in på temat. Ursprungligen skulle de vara grodor men när jag kollade på de utstyrslarna så fanns girafferna som alternativ och var tusen gånger sötare.

…så de fick bli exotiska besökare i just den här skogen. ;)

skog1

Min yngsta (+ söta) syster Sigrid.

skog2skog4

Matilda hade dekorerat så fint med skogsdetaljer lite här och där.

skog3

Själv var hon en kanin. En kanin med super party-planning skillz!

skog5

Är inte detta det sötaste?? Edith var en rådjursunge. Josefin var en blomsterbuske/växt.

skog6

Tyra passade in i det exotiska gänget för hon var en snöleopard. Nils var ett blåbär och Emelia var lingonris.

skog7

Nils var väldigt fascinerad av Matildas stora kaninöron. Och där är även första skymten av födelsedagspojken, han var också en kanin!

skog8

Dagdrömmer om stora saftiga morötter. ;)

skog9

Småttingarna (minus Sam, han sov till vår stora glädje). Nils och Rut var så söta tillsammans som blåbär och smultron. Ediths små tofsar var bara too die for, haha.

skog10skog11

Jag var en kossa, tyckte det var passande med tanke på min tjocka status just nu. Och jag och Gustav var som sagt väldigt glada över att Sam tog sig en långkörare till tupplur. Vi fick äta helt i fred! Tillsammans!

skog12skog13

Två fina tjejer <3.

skog14skog15

Fantastiskt god mat i form av porterstek och potatisgratäng. I bakgrunden ser man också mamma som var ett troll.

skog16

Och så här ser det ut i en allergifamilj. Johanna, Nils och Karl fick en egen liten gratäng.

skog17

Precis lagom till att vi ätit upp vaknade Sam till liv igen och fick posa en massa med sin far. Vi passade på under de fem minuter som han faktiskt lät öronen sitta på…

skog18

En nyvaken giraffbebis.

skog20

Lite pos med mamma mu också.

skog21

Sen var det presentöppning. Jag tog en snabb bild ovanifrån för att slippa tränga mig in i den tjocka folksamlingen omkring. Presenter är kul tycker alla barn.

skog22

Efterätten dokumenteras av Nicklas…och dregglas över av Karl.

skog23

Matildas hemmagjorda biskvier går verkligen inte av för hackor!! Här med små passande ekollon. Jag tog två, och hade alla avsikter att ge en till Sam. Men sen var den första så god att jag åt både och gav Sam glass och blåbärspaj istället. Sorry. ;)

skog24

Han var lika glad för det. Speciellt när Emelia hissade upp i luften!

skog25

Sista bilden får bli den här som är så typiskt Sam. Hittar han något som är kul så sätter han sig gärna i all ensamhet och leker helt knäpptyst med det. Fullt koncentrerad, han märkte inte ens att jag tog kort. En liten tjuren Ferdinand det där. Fast hans blommor är barnbesticken från mormors låda.

Tack för ett underbart kalas och grattis igen till lilla Kalleponken!

//On saturday we went to Karls second birthday party which had a forest theme. Gustav and Sam were giraffes (couldn’t resist, they were the cutest animals I found) so they were the exotic guests of the forest. Matilda really made such a cute little party with small details everywhere, that girl is so seriously creative. We all enjoyed ourselves so much, especially since our baby giraffe took the longest nap so we got to eat in peace. Awesome! //

Annonser

2 comments

  1. SÅ roligt att se kalaset ur lohweez perspektiv. Karl kunde inte haft en bättre dag. Hade vi haft en utklädningstävling hade nog gustav och sam vunnit! :) Tack för att ni kom

  2. Fina utklädnader på alla!! Blev en riktigt skogskänsla speciellt med girafferna och kossan haha ;) Sam är riktigt söt!! och han borde skaffa sig en fluga han kan använda, passade perfekt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s