En inbyggd bänk (del 1)

Nu tänkte jag visa er lite framsteg som vi gjort under Gustavs semester. Ska bara börja med att säga att varken jag eller Gustav är händiga (alls) och vi har aldrig någonsin snickrat ihop något så vi är superstolta. För några år sedan tyckte jag att hänga upp en tavla var jobbigt och komplicerat. Har nog gjort ”high five” sådär femton tusen gången under den här processen! Och vi är inte helt klara än men jag ville visa vart vi är just nu.

bä1

Här är utrymmet som vi tänkte fixa. Det är som en liten passage mellan hallen och Sams rum. Det har varit två garderober där men de gav vi bort för vi hade en lite mer luftig känsla i åtanke.

bä2

Började med att spackla väggen, måla den vit och sedan det roliga – lägga till ränder! På bilden är det två olika vyer. Till vänster som man ser från Sams rum och till höger vy från hallen.

bä3

Sen började vi bygga på vad vi hoppades skulle bli en bra bänk.

bä4

Sam hjälpte till en massa.

bä5

…eller så var han jättejobbig och gick dit hela tiden och pillade så att vi aldrig fick göra klart ifred. Haha.

bä6

Sen kom steget som gjorde att det slutade se ut som ett fult slöjdprojekt och faktiskt som bänken vi hade tänkt oss. Vi spikade fast plankor längst fram och la en skiva på toppen.

bä7

Om ni hade varit hemma hos oss just timmarna efter vi fick klart så hade ni mött två überstolta personer som gick runt med två stora smiles. Och en glad bebis med för det är han alltid. ;)

bä8

Den svarta grejen ni sett sticka upp på bilderna är inte för dekorations skull. Det är för att man ska kunna dra upp locket!

bä9

Förvaring som inte syns? LOVE IT. Bänken sväljer mer än vi trodde och vi har redan lagt lådor med Sams gamla babykläder, vinterjackor, gamla pärmar etc etc. Väldigt användbart.

bä10

Sista steget som vi gjort klart är att få en dyna på toppen. Man ska ju kunna sitta där. För Gustav var det väldigt viktigt att dynan var tjock nog för att man inte skulle känna träkanten. Han är inte lika liten som mig och Sam som kan sitta på bänken med hela kroppen, hans ben måste vara över kanten. Så vi köpte en fast som var några extra cm tjock. Är väldigt glad för det, den är megaskön!

Och så långt har vi kommit! Detta ska bli en liten myshörna och kvar är bara det roliga med att sy ett överdrag till dynan, få till lite kuddar och göra det fint. Det får bli del 2.

//We made a built-in bench för a small space that we have between our hallway and Sams room. We are soooo proud as we did it ourselves and we never did anything like it before. So happy with how it turned out! Udnerneath we have a hidden storage. We still have the finishing touches with a cover in fabric for the madrass and pillows to add but I will update when that is done too. This will be a little reading nook.  //

Annonser

3 comments

  1. Åhhhh så kul att äntligen se bilder på detta!, Dom har varit efterlängtade! Det blir så fräscht…. Och vad duktigA ni är, snickarnoobsen… Är verkligen imponerad. Nu fattas bara lite textil. Vad fint det kommer bli

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s