Budapest – första dagen

Nu är vi tillbaka från Budapest och jag tycker att det blev jättelyckat! Flygresan gick bra, det var bara strax under två timmar så han sov en stund och sedan gick det ganska fort. Vi kom fram till att längden på resan var så bra, vi hann se staden och det vi ville men efter tre dagar så var det skönt att åka hem. Visst tog det mer energi att ha med Sam och det var en ny upplevelse ibland men både jag och Gustav tyckte det var så kul att vi fick mersmak för att göra fler resor tillsammans.

Två saker jag blev väldigt nöjd med var 1) hotellet. Hade varit orolig för hur det skulle bli men det var fräscht och låg så centralt. Det fick vi mycket nytta av, kunde ta oss till fots till allt vi ville se och det var aldrig långt att gå tillbaka till hotellet när Sam behövde vila lite från att vara ute. Sen 2) att hitta runt! Har en sådan där mardrömsbild av sightseeing när man går vilse och står där med en karta och är trött, arg och irriterad +  fötterna värker och man kommer ingenstans. Så var det inte. Det var väldigt lätt att lokalisera sig om man hela tiden visste vart floden var (jag som har världens sämsta lokalsinne) och så var de väldigt duktiga på att märka ut gatunamn och nummer i varje hörn. Jag är positivt överraskad över hur smidigt det gick.

Staden var jättevacker! Försökte fånga på bild hur häftigt det var att gå runt där. Tog ganska mycket bilder och har delat upp det på två inlägg för att det inte ska bli en stor fotobomb.

Här kommer den första delen:

2
Måndag morgon och vi startar dagen på hotellet. Alla rum hade en väldigt speciell stil. De gillade blått, randigt och stora bokstäver med ENJOY-text.

2b
Sam väckte oss tidigt så vi gick ut direkt för att utforska. Upptäckte tyvärr att det regnade lite…

1
Så vi hittade lite tak och satte oss där och väntade medan vi bestämde vad vi skulle göra.

Sen började det regna ännu mer och vi hade inget paraply och blev allt blötare och blötare. De sålde paraply på turistgatan men det var skamligt dyrt för en skranglig pytteliten sak så vi bestämde oss för att gå lite längre bort (från turistgatan) för att hitta ett bättre. Lite längre bort blev mycket längre bort, vi gick och gick och letade och letade men hittade inget. Var inne i en massa affärer men no luck. Blev bara blötare och till slut blev det en principsak. Tänkte inte gå tillbaka och köpa det där dyra paraplyet om vi kunde gjort det från början och sluppit en massa regn. Till slut, när vi var redo att ge upp, så sprang Gustav över gatan till någon Kina Utletz (som jag gissade var Outlet) och kom ut med ett paraply. Ville kyssa det! Fult och somrigt med palmer på men vi älskade det. :)

3
Sen kunde vi börja fota! Här är den första av två coola broar i staden och den som låg närmast vårt hotell.

5
Vy från sidan.

4
Vi gick ut på bron och posade lite.

6
Redo att gå vidare. Gustav håller vårt älskade paraply!

12
Vi såg gula spårvagnar..

8
…och en massa fina byggnader.

10
Hela staden var så vacker och bevarad. Den hade den där romantiska looken som jag älskar.

7
Jag, Sam och paraplyet.

9
Här är vår lilla trooper! Han var så duktig, det var långa dagar och mycket vagnåkande hela tiden men han sa verkligen inte många knyst om det.

11
Framför ett fint slott/kyrka (?) som vi inte fick med toppen på. :)

13
Det här är egentligen nästa dag men jag har redan så mycket bilder från den dagen så de får komma med här istället. Åkte till shoppingcentret WestEnd. Var så skönt att gå runt utan jacka och värma sig lite. Vi bar ganska mycket på Sam också så att han skulle slippa vagnen.

14
Köpte gooood glass! De tog inte kort och vi hade bara lite småmynt så jag stod och skramlade som en fattiglapp. Men det var det värt. Längst upp var citron som var muuuuuums.

15
Till lunch tog jag en pizzaslice (mmm så gott med broccoli på) och Gustav tog något kött som de grillade framför honom. Maten var jättebillig, min kostade runt 30 kr med dricka och Gustavs 40 kanske.

Fast vi var på ett shoppingcenter så blev det inte mycket shopping. Köpte bara en liten nalle till Sam. Han fick även en barnbok av oss som vi köpte tidigare på dagen. Har bara mobilbild på det så jag ska ta riktiga bilder och visa sen. Men detta var allt för nu, återkommer snart med del två! :)

Annonser

5 comments

  1. Pingback: Tillbaka
  2. Oj vad jag blir sugen på att åka på en liten weekend nu! Så otroligt många fina bilder du/ni har tagit. Jag gillade bilden på Sam när han ser så glad ut där i vagnen och bilden på bron från sidan, ser ju ut som en tavla!
    Låter som att ni haft det toppen! :)

  3. Vad fint det ser ut! Låter som ni haft det väldigt mysigt. Blir sugen på att resa :) Vill gärna höra mer detaljer när vi ses nästa gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s